Sarkantyú - volt valakinek ilyen problémája? Mi lett a megoldás?
Létrehozta: anesth | 2013-03-17 20:54:04-kor
Nagyon fáj hosszú idő óta a bal sarkam. Elmentem orvoshoz, ún. sarkantyúm /csontkinövés a sarokcsontomon/ van. Próbáltam futni, de ma abszolút nem bírtam tovább. Nagyon elszomorít. Volt valakinek ilyen? Mi lett a megoldás? Mi segített. A műtétet csak végső esetben szeretném. Segítsetek!
Nem tudom, hogy mennyire probléma a kinövés fájdalom nélkül - valszeg nem foglalkoztam volna vele, ha nem fáj.
A kinövés továbbra is megvan, jó kis hupli :-) Hát lábszépségversenyre nem fogok menni :-)
Előzmény: Fekete (11)
Sziasztok! A Haglund sarok mindig fájdalommal jelentkezik? Előfordulhat, hogy csak némi „duzzanat”, megnagyobbodás látszik? Most vettem észre, hogy a bal lábamon egy kicsit nagyobb a domborulat mint a jobbon. Azért kezdtem el csak nézegetni mert a ball cipőmben egy helyen kikopott a bélés anyaga. Amúgy nem is éreztem, érzek semmit. Esetleg a fájdalom csak később jelentkezik? Konzervatív kezeléssel ez eltüntethető (mármint a kis domborulat), vagy mindenképp szakember szükséges?
Sneci-ke, neked a lökéshullám terápiát követően csak a tünetek tűntek el (ami nálam még nincs) vagy a kinövés is megszűnt?
Én félnék a műtéttől, ha van más megoldás, nem feküdnék kés alá.
Ahogy 2 éve írtam, nekem a lökéshullám terápia segített, azóta több ultratávot is teljesítettem.
Előzmény: oleandro (9)
Na nekem pont most diagnosztizálta a doki a haglund-sarkot. Igazából már régóta kűzdök vele, de a múlt héten olyannyira kiújult, hogy 29-nél fel kellett adnom a debreceni maratont. Az orvos műtétet javasol. Azt mondta, anélkül nem fog javulni, legfeljebb tünetmentessé tehető, ha nem erőltetem meg - azaz csak óvatosan "kocogok" (sic!), de nem futok, pláne nem hosszabbakat. Én viszont ősszel mér szerettnék maratont futni, úgyhogy hajlok a műtétre.... Azt mondta az orvos, 6 héttel a műtét után már teljesen terhelhető. Van valakinek erről tapasztalata?
Hasonló problémám volt nekem is , csak nekem már krónikusra sikeredett mert nem ismertem fel időben. 8 hónap futás nélkül, pihentetés löléshullám terápáira és speciális talpetét futáshoz és utaci cipőben is. Nekem ez segített legalábbis mostmár tudok futni bár még néha érzem egy kicsit.
Nekem is volt ilyen és a legegyszerűbb megoldás segített: a boltban kapható lyukas sarokbetét. Ez pont ott pihentette a sarkamat, ahol a sarkantyú bökte. Aztán szépen beágyazódott a kinövés, elmúlt a gyulladás és kész. 5 éve nem mutatkozott újból. A teljes fájdalommentességig viszont eltelt 1 hónap.
20 év tapasztalata szerint (ebből az utóbbi 13 év futással-kocogással telve) a legjobb megoldás a pihentetés, no futás... :-)
A második helyre a tornáztatás, lépcsőn való excentrikus nyújtás futott be.
Lézerkezelés, ultrahang csak színesítő elem volt, nem több, legalább is nálam.
talptorna és jegelés
Nekem az UH zérust ért a sugárterápiát pedig a genetikai állományom védelmében kihatam, műtétről szó sem lehetett...
Volt már ilyen problémám, pihenés után az első lépések voltak fájdalmasak, járás vagy futás közben nem volt különösebben zavaró, mert valószínü, hogy időben eljutottam orvoshoz. Nekem a vizes ultrahangkezelés használt, már egy éve nem volt vele problémám. De hasznos a talp nyujtása is. Erre vannak gyakorlatok. Pl. nyujtott lábbal ülni, lábujjakat egy törölközövel magunk felé húzni, mezítláb lépcső szélén állni, lábulhegyre emelkedni és leengedni a sarkat a lépcső szintje alá . Nekem ezek beválltak !!
Szia!
Nekem sarkantyúhoz nagyon hasonló sarok-problémám volt (haglund sarok). A UH semmit nem ért, a sugárkezelés picit segített, de végül a lökéshullám terápia oldotta meg a problémát (időnként még érzékeny, fájdogál, de teljesen használható lett a lábam és tudok vele futni)
na 3 év után újra kinőtt, isdmét a műtött lábamon, csak most kicsit balra attól. Az az igazság, a műtétet még egyszer nem szívesen vállalnám be. Elég nagy tortúra volt. Most ezt a lökéshullám terpáiát néztem ki, hátha. Esetleg valki megosztaná a tapasztsalatait, ha vannak?