Bicikli
Létrehozta: Smaster | 2007-01-13 17:19:54-kor
Minden ami bicikli.
Ha leméred, még akkor sem biztos, hogy jó a nyereg, sajna sokunknak kellett többet kipróbálni, mire megtaláltunk a megfelelőt. Speciel kinéztem a neten, megit vagy hármat, de csak akkor veszek, ha a kezembe foghatom, és az általam elképzeltnek megfelel. Mostmár tudom mi a jókialakítás nekem, val.neked is erre kell rájönni, aki nyűgös a nyeregre, annak nem egyeszerű, próbáld ki pár ismerősőd nyergét is.Természetesen minden nyeregnek van hossza , szélessége, Íve, szellőzős, prosztatavédős, stb,még a méretre egyforma verseny ülésen sem ugyanúgy esikaz ülés. sokat olvastam tapasztaltam, de anatómiailag nem tudom.Szóval nem lesz könnyű dolog, a fiatal triatlonos ismerós bármelyikre ráül, mind jó neki, irígylem is érte.
Előzmény: zolitri (851)
Nem próbálok...:)Tökre tisztában vagyok az előnyökkel és hátrányokkal.Mivel én inkább emelkedőket mászok,nekem a monti a megfelelő.Aki aszfaltot gyűr kiliken keresztül,annak meg a trek vagy verseny.
Ez így jó,ez így szép.
Előzmény: obor (848)
Előzmény: szilard_v (833)
Előzmény: Imoran (844)
Közben találtam egy vázméret táblázatot
Magasság-vázméret
155-165 cm
51-53 cm
165-170 cm
51-53 cm
170-175 cm
53-55 cm
175-180 cm
55-57 cm
180-185 cm
57-60 cm
185-190 cm
60-62 cm
190-195 cm
62-64 cm
195-200 cm
Előzmény: Imoran (844)
Előzmény: Dolemite (843)
Kiszi a tippet! Sajna országúti kerékpárral a Lábatlan Dunaszentmiklós szakasz nem valami kellemes. Pedig de jó kis emelkedő lenne.:) Dunaszentmiklóstól lefele inkább csak tolni szoktam a bicajt:)
Előzmény: obor (831)
174-182 cm között/testmagasság/54-es, 56-os bici a megfelelő.lábhosszúságtól is függ, melyik a kettő közül.A montiknál azt javasolják, az ülés közel egymagasságban a kormánnyal, a versenynél az ülés magasabb legalább 5 cm-rel, de én pl 3 hétig álligattam mire megtaláltam a megfelelő beállítást, majd utána megint álltottam:))), de mostmár jóóó.A nyakad had szokja ezt a tartást , talán elmúlik /előrehajolva felfelé kell tartani a fejed, lehet ezt a testhejzetet nem szoktad meg./ ha hetek múlva is jelentkezik akkor változtass a kormány , ülés magasságon, vagy az ülést is lehet előre, hátra csúsztatni, ahogy kényelmes. inkább tapasztalat, mint tudományos:))))
Előzmény: szilard_v (839)
Nem vagyok nagy szakértő,de ha jól tudom,a magasságoddal van összefüggésben..Pontosabban a felsőtested a mérvadó,de mondom,nem vagyok szakértő.
Ajánlom a következő okosságot:
http://www.faradykerekpar.hu/index.php?p=10
Előzmény: szilard_v (839)
Előzmény: szilard_v (837)
Előzmény: szilard_v (833)
pont tegnap néztem át új felni kell, újraküllőzöm, fékpofák, esetleg újváltó, de azt nem szeretném kicserélni,kormány , télen vagy tartós esős időben megcsinálom. megemeltem a kereket , még mindig beáll szelepre:))))imádtam régen is, most is.Finess bici lesz belőle:)))ezzel a földutak, gát is jöhet, szóval rendbeteszem, megérdemli:))))
Előzmény: Házisárkány (832)
Hellosztok!
Kezdő biciklis vagyok, és most szeretnék venni egy komolyabb biciklit. Egy országútira gondoltam, de nem tudom, hogy az mennyire bírja az úthibákat. Nem mintha annyira rossz utakon bicikliznék, csak a szokásos vidéki útminőség, szóval vannak azért kátyúk. Valaki azt mondta, hogy az országúti bicikli csak tökéletes útra való. Ezért most nem merek olyat venni. Ha valaki tud, segítsen!
Csaó!
Próbáld ki a Tata-Gorba-Tarján-Gyermely-Szomor-Bajna-Bajót-Nyerges-Lábatlan-Dunaszentmiklós- Szomód-Tata.
Nem biztos,h megvan 100, viszont van benne hullám, erősítésnek
Előzmény: Dolemite (830)
Valaki tudna ajánlani valami útvonalat Tatáról indulva? Kerékpárral természetesen:)
Általában Tata-Tardos-Süttő-Dunaalmás-Tata útvonalon szoktam tekerni, csak ez már nagyon unalmas. Kb 50-100 km-es távra gondolok. Gerecsében esetleg van valami jó útvonal?
Igen,az én vázam is elég masszív és erős.És nehéz...De sztem ez legyen a legnagyobb problémám.
A váztól marad a bringám az a bringa,amit megvettem anno,és megszerettem.
:)
Előzmény: ibrigitta (825)
Szerintem is maradjon töretlen! A vázat nem hinném,hogy le kell cserélni, pl. nekem is van egy ismerősöm,akinek uo. Mongoose váza van,mint nekem (a kék bringa) és az a széria hát hogy is mondjam,nem "mai",sőt, nem is "tegnapi",de a srác is kicserélt már 1000-szer azon a bringán minden mást (a minden más rajta viszont full profi ),de a váz maradt, maradt, mert masszív és eddig semmi problémája nem volt vele.
Előzmény: Imoran (824)
Igen.a hűségem a gépem iránt töretlen.
Egyébként érdemes a tuningra,mert bár olcsó volt,elég masszív,jól összerakott darab.Szerintem még örül is,hogy új gumikat kap...És nem mindegy a huplis Tétényin meg Karolinán,hogy mi van alattam.Nem akarok tipikus aszfaltra való versenybringát,mert annál kicsit-hogyismondjam-extrémebben gurulok.Ez a vegyes használatú,középen 6-7mm-es futócsíkkal rendelkező,szélen enyhén recézett gumi tökéletes lesz.
Alig várom,hogy kész legyen.
A nagyobb tuningokra(esetleges vázcsere,villacsere,váltókészlet csere)mindenképpen a Matuzt fogom választani.
;)
Előzmény: kola (823)
ha rám gondoltál a bóttal:))) a szívem szakad meg ,amiért nem tudom megvenni ismerem a gépet, és még ennyiért is jutányos. ilyen városi szaladgálásra egyébként én sem ajánlanám, oda masszívabb bici kell, tökéletes amit leírtál.Egyébként mindet tekerni kell:)))))))))))))
,van ez így.Mindenesetre megkaptam a Matuzmester címét,így valszeg velük fogom csináltatni a tuningot,és kiegészítem pár új kütyüvel a bringám.
Előzmény: ibrigitta (821)
Előzmény: Imoran (820)
Montim van.Az a "bajom"vele,hogy nehéz a váz,de lehet,hogy egy kis csere itt-ott,és megoldódik a dolog.Lehet keskeny gumira cserélni a monti gumiját?Hmmmm,nem is rossz az ötlet!!
Köszi a tippet!
Előzmény: ibrigitta (817)
Imoran
Egy Mata verseny eladó 2 éves, én nem birok vele/ismerősömé/ kb 150e ft/, ha érdekel bővebben...
Előzmény: Imoran (815)
Sziasztok!
Használt versenybringát vennék,természetesen jó állapotút.Esetleg még a City néven futó típus jöhet szóba,Monti és a többi terepbringa nem.
Akinek van eladó,kérem írjon!
FONTOS!
Imoran
Előzmény: futor (812)
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valakinek vannak-e tapasztalatai mali magician road kerékpárral? Szépen megköszönnémha megtudná velem osztani.
Előre is köszi!
Előzmény: szentedani (807)
Előzmény: Smaster (806)
Na jó Bálint akkor csak Astana, és Contador! Sajnos CSC valszínűleg meg fog szünni...ha nem lesz új szponzor..
Azért ma Di Luca nem volt kicsit fura.. ideáig alig bírta a hegyeket.. és hegyi időfutamon is lassú volt.sztem pedolt pár adag egység EPO-t...Tök 8 hogy ma Ricco hogy ment meghogy Luca h ment Co9ntador a leggyorsabb időfutammenő a mezőnyben meg Bruseghin de ő nagyon nem lesz versneyben...bár meglátjuk h megy holnap.
Előzmény: cinelli94 (805)
jó neked, én a harmadikat nyűvöm, talán ez jó, de mindig jobbra vágyik az ember, szóval van kinézve mégjobb:))találtam olyat, ami középen nyitott végig, nekem a normál nyomja a fark, vagy farokcsontom, de ez egyedi problémám, most csináltam egy nyerget ami már majdnem jó, de találtam gyárit is , de csak akkor veszem, ha megfoghatom , kipróbálhatom, tehát netről, képről nem.De most megyek úszni, le kell dolgozni a tegnapi marhapörit:)))))))))))))))99