Bicikli
Létrehozta: Smaster | 2007-01-13 17:19:54-kor
Minden ami bicikli.
Sziasztok, görgőzéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Mennyire veszi igénybe a vázat (Tacx Sirius)? Használhatom az országúti kerómmal, vagy inkább az acél vázas városi kerékpárral?
Én is pont fordítva gondoltam...de mentségemre szolgáljon, hogy én nő vagyok.....
Előzmény: stojesz (1099)
Ez most egy nyeretlen kétéves kérdés lesz (utalva a futós fórumra), úgyhogy nem röhög, együttérez!
Ezt a témát sosem tudtam fejben tartani és megjegyezni. Ha azt szeretném, hogy kevesebb súly kerüljön a tenyereimre - tehát több hátra -, akkor rövidebb vagy hosszabb stucni lenne a megoldás?
Előre is köszi a röhögésmentes válaszokat :))
Oroby, megjott a cucc, teljesen korrekt minoseg, a felso cipzaros, harom zsebbel, geles nadrag, szerintem 35 fontert jo vasar volt. foreverkh-tol rendeltem az ebayen, aztan irt nekem, hogy van ez a bobjerseys.com site ahol nagyobb a valasztek.
Sziasztok!
Bocs a reklámért, de talán titeket is érdekelhet ez a 1 millió Ft összdíjazású Specialized nyereményjáték!
Touron első szakasz, videó a bukásról:http://bringahirado.hu/cikk-bringa-video_a_bukasrol_contador_ertekel-51813
Vagy ha itthoni boltban felpróbálható a kiszemelt darab, akkor az alapján kell megrendelni;)
Esetleg ha valaki szeretne segíteni biciklikeresésben egy teljesen hozzá nem értőnek, az nyugodtan írjon egy privát üzenetet!:)
Ebben persze igazad van, de elég jók a mérettáblázataik, meg a méretezések, szóval ha odafigyel az ember nem lehet gond.
Előzmény: superg (1088)
Akkor meg már hiába!:)
Inkább költök valamivel többet, de legyen használható a cucc.
Előzmény: kkoos (1087)
Ez azért elég sokatmondó megjegyzés volt...:)
Amúgy gondolom, csak arra gondoltam hogy ha pl egy pólóról, cipőről, akármiről kiderül h mégsem jó a méret, akkor a csere bonyolultabb meg költségesebb lehet, akkor meg már nem is érte meg annyira:)
Előzmény: oroby (1086)
Ha biciklis szerkot szeretnel akkor a http://www.bobjerseys.com/ arait nehez uberelni. Kinai bolt, a minosegrol majd akkor ha megerkezik a cucc.
Köszi!
Akkor innen merhetek rendelni komplett bicajt is, nem lesz vele gond?
Más cuccokat is gondoltam, de pl ha nem jó a ruhaméret, akkor necces becserélni gondolom...
Még jocccc linkelt be pár oldalt korábban a Triatlonos fórumba, nézz körül:
http://www.bike24.com/
http://www.chainreactioncycles.com/
http://www.wiggle.co.uk/
http://startfitness.co.uk/
Érdemes összehasonlítani a szállítási költségeket is a termékárakon kívül, mert pl. a Startfitness csak 4 Font, míg máshol akár 6-8 Font is lehet.
Előzmény: superg (1082)
Tud valaki olyan oldalt, ahol külföldről lehet biciklit és biciklis cuccokat rendelni, és dollár alapú számláról lehet fizetni? Természetesen itthoninál olcsóbb áron gondoltam:) Köszi előre is!
Elsőre a hátsó ajtóra szerelhető tartó volt a szimpatikusabb, de nézegettem a képeket és arra jutottam, hogy ha úgy van felszerelvea tartó, hogy rendszám, lámpák rendesen látszanak, akkor még egy magasabb autó esetén is jelentősen kilógnak felülre a kerékpárok, szóval a légellenálláson nem nyerek semmit. Az autó hossza viszont jelentősen megnő:-(. Felső tartó esetén a magasság nő, de talán még ez a kevésbé zavaró, persze, ha nem fa alá szeretnék beparkolni:-). Még azon gondolkodom, hogy szinte csak ezért érdemes-e felrakatni vonóhorgot. Az is eszembe jutott, hogy a hátsó ajtóra szerelt tartó nem hagy-e maradandó sérülést a felfogatásnál. 2-3 zötykölődő kerékpárnak azért lehet "ereje".
Előzmény: Kopi Zoli (1079)
A magyar oldalon (tavaly még biztos, szerintem idénre sem csinálták meg) nagyon elhanyagolt a bicikli út, sok helyen be van nőve, az aszfalt szét van töredezve. Mi gyerekkel mentünk ezért a bicikliutat használtuk, de sokan az autóúton mentek.
Előzmény: Sövi (1076)
Én most tértem át a hátsó ajtós megoldásról a tetősre.
Ugyanis, ha nincs vonóhorog hátul, akkor csak olyan biciklitartót találsz amire a bicikliket fel lehet akasztani a váz keresztrúdjánál fogva (női vázaknál már macera) és ha egynél több biciklit teszel fel, azok bizony összeérnek. Fóleg ha elindulsz és a menetszél/lendület meg is mozgatja őket. Engem zavart hogy a vázon ez nyomokat hagy, hogy a küllőket cseszteti a másik kormány, de leginkább az hogy a váltó is folyton hozzáért a másik biciklihez.
Áttértem a tetőtartóra, úgyhogy van egy eladó hátsó hármas biciklitartóm :)
Előzmény: herika (1075)
Én is most vagyok gondolkodóban kerékpártartó ügyileg, szerintem a hátulra rögzíthető a legjobb megoldás. A tetőn túl magasra kell feltenni, meg elég nagy lesz a légellenállás. Hátulra szerelhető típusoknál van olyan is amihez nem kell vonóhorog (enyémen sincs). Én Thule-t néztem, de vannak más típusok is, erre 3 bike rögzíthető, ami nem egy utolsó szempont mondjuk gazdaságosság szempontjából is, ha az ország másik felére megy az ember tekerni.
Herika kérdésére engem is érdekelne a válasz. És lenne egy plusz kérdésem is. A Fertő tó körül szeretnénk menni egy karikát országúti biciklivel. Milyen útvonalat javasoltok? Hallottam hogy osztrák oldalon nagyon jól ki van építve a bicikliút, viszont a magyar oldalon vannak gondok. Mindenképpen aszfalton szeretnénk tekerni.
2 db kerékpár szállítására melyik tipusú kerékpártartót javasoljátok? Tetőre vagy a hátsó ajtóra szerelhetőt? Vonóhorog nincs az autón.
Potther, elfelejtettem megköszönni: köszönöm :)
Szintén tapasztaltabbaknak szól a kérdés, de más témában: a Tour de Pelso és a gyakorlatilag azonos időben lévő Balaton Maraton között mi a különbség? Nem sikerült kihámoznom a versenykiírásból azon kívül, hogy az egyik nem része a Magyar Kupának. Egy olyan amatőrnek, mint nekem, melyikre illene neveznem?
Köszönöm előre is!
Nekem ami a legjobban bejött, az a triatlonos mezekbe betett éppen, hogy vmicske betét (2XU, Kiwami). Konkrét bringás gatyában pedig a decathlonos, piros betétes gatyák, amiket kedvelek.
Előzmény: stojesz (1072)
Tapasztalt bringásokhoz - főleg országútisokhoz - szól a kérdésem: tapasztalat alapján melyik az a - akár konkrét típus - bringásnadrág, ami a számotokra legkényelmesebb hosszú távon?
ez jól esett :) köszi ! nem sokára lesz bicóm, és hajrá a Balcsi kerülés...
Előzmény: Sneci-ke (1069)
Igen, én még megállás előtt szoktam, állva.:-) Elejében nagyon kellett koncentrálnom, de mostanra már természetessé vált a mozdulat..:-)
Előzmény: HarcsaBarna (1066)
az a lényeg, hogy megállás előtt akaszd ki... én megállás után a földön fekve szoktam... kényelmes, csak fájdalmas...
Előzmény: szkata73 (1064)
Dehogyis! Nagyon könnyű megszokni, hogy egy kicsit jobban kell figyelni a leszállásnál. Én is nagyon féltem először, de nem volt semmi gond. És tényleg sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos pedál.
Előzmény: RunKa (1063)
Amihez speckó cipő kell és belekattan a cipő a pedálba egy kapocsfélével. Így valójában nem csak nyomod, de húzod is a pedált, ergo hatékonyabb.
Előzmény: RunKa (1061)
mi az a patentpedál?
én is szeretnék egy városi bicót, csak nem tom milyet, egyáltalán nem értek hozzá.
En 3e-ert vettem Shimano alap pedalt hasznaltan. Nezz szet hasznaltaknal, ha a budzse szukos.
(A gyantazast en nem birtam sosem, inkabb borotva. De ez olyan kinek mi jon be kategoria.)
Előzmény: Házisárkány (1058)
Azóta már gyantáztatok, pont ahogy írod. Köszönöm!
Patent pedál az egy nagyon jó dolog. Egy olyan dolog, amit ha egyszer kipróbálsz, utána nem szoksz le róla. Ha a keretbe belefér, akkor érdemes, mert hatékonyabb a hajtás. Ha nem akkor is el lehet kerekezni a szekérrel.
Előzmény: Házisárkány (1058)
Segítségért segítséget: a legkényelmesebb megoldás- mégha nem a legkellemesebb- a gyantázás. Ha gyakran csinálog, lassan lassan megadja magát a szőrzet és szépen kiritkul. Keress egy jó kozmetikust és pillanatok alatt megszabadít a bundádtól,egy idényben (tavasztól-őszig) elég 4-5x menni,ha abból indulok, ki, hogy a fiúknak erősebb a borostája.
Köszi a tippeket. A patentos pedálba érdemes beruházni? (bár híresen béna vagyok...)
Előzmény: potther (1044)
Szia!
Én mindenképp egy városi bringát ajánlanék a rossz utak ellenére. Egy kis első teleszkóp nem árthat. Vékonyabb kerékkel Continental vagy Schwalbe külsőkkel. Bármennyire is kényelmesen néz ki a széles, agyonpárnázott nyereg, nem az! A 2 ülőcsontot kell megtámasztania a nyeregnek és ennyi.
Keresztedzésnek kiváló!
Előzmény: Házisárkány (1056)
Sziasztok!Segítsetek nekem, légyetek szívesek!
Új munkahelyet találtam a közeli városban, ami 22 kilire van tőlünk.Arra gondoltam, ha az idő engedi bringával járnék a dolgozdába.
Van egy dzsungelszamaram- afféle felturbózott gagyibájk-, találtam egy bringaszerelőt, aki bizományba bevenné és becserélné nekem egy másikra, vagy átszerelné. Tanácsokat kérek, hogy milyen bicóba ruházzak be,vagy mit szereltessek fel a régire-tudom, kereket. A lehetőségeim szerények, de igyekszem.
Érdemes-é patentos pedált venni, milyen gumikat, felnit tetessek fel (ezen Koliken-nem tudom, hogy ez egyáltalán mond-e valamit- van, és vastag gumi, mert errefelé nagyon rosszak az utak ), milyen nyereg jó stb. stb. stb.
Jól gondolom,hogy a bringázás jól kiegészíti a futóedzéseket, hiszen így kevesebb időm marad edzeni és az otthoni dolgaimra is.
Minden ötletet szívesen veszek!
Üdv:
Kata
Annyit pontosítanék, hogy használhatod, de idővel nem árt egy "játszós" edző kerékpárt építeni görgőre/téli tekerésre. Mivel a görgőbe be van fogatva fix helyzetben a bringa hátsó része, a támvilla becsatlakozásra nagyobb erőhatások hatnak, mint sima országúti tekeréskor, ezért pl karbon vázat nem ajánlanak görgőzéshez, inkább az alu-t d, méginkább az acélt, az kellően rugalmas ilyen célra.